Uitbreiding Kubus ondersteuning

Kubus ondersteuning is een kleine persoonlijke zorgaanbieder die ambulante ondersteuning biedt aan onder andere mensen met een psychiatrisch ziektebeeld, verslaving, ASS en een verstandelijke beperking. Dat hier steeds meer vraag naar is, blijkt uit de groei van de organisatie. Onlangs breidde Kubus ondersteuning haar team van specialisten uit en verhuisde ze binnen het Anton Jurgens huis naar een grotere ruimte.

Versterking team
Begin dit jaar kreeg het team versterking van begeleiders Birgit en Elisa. Maar ook collega Anne-Marie, die al sinds 2017 betrokken is bij de organisatie, heeft haar draai binnen Kubus ondersteuning gevonden. Haar kom je tegen als administratief ondersteuner. Daarom even kort een voorstelrondje:

Birgit:Sinds 2006 ben ik actief in de gezondheidszorg, op verschillende werkgebieden. Ik heb gewerkt met zowel kinderen als volwassenen met verstandelijke beperkingen zoals ASS, ADD en ADHD.  En dikwijls werkte ik daarbij ook samen met andere deskundigen en familie.. Dit is iets wat ik als ambulant begeleider ook graag inzet. Samen toewerken naar het (terug)vinden van de eigen kracht van een persoon, met als doel de regie over het eigen leven te pakken. Door te kijken naar waar diegene behoefte aan heeft, wat zijn of haar sterke kanten zijn en waar meer ondersteuning geboden kan worden. Ik neem hierbij een ondersteunde, begeleidende rol aan. De persoonlijke werkwijze en sfeer bij Kubus ondersteuning, zorgt ervoor dat ik veel voldoening en plezier uit mijn werk haal.”

 

Collega Elisa vult aan: “Ik werk het meest kinderen, jongeren en gezinnen. Ik kan wel stellen dat ik ervaring heb op het gebied van ASS, ADHD, hechtingsproblematieken traumaverwerking, maar ik heb ook kennis van burn-out- en stressklachten bij jongeren. Daarnaast verzorg ik thuisbegeleiding  bij gezinnen met jonge kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 14 jaar. Hier spreken we over kinderen met ASS en ADHD, of een verstandelijk/lichamelijke handicap. Ik ondersteun in de opvoeding waar nodig, maar kijk ook hoe ik de ouder soms even kan ontlasten. Met mijn gedreven passie en verse theoretische kennis hoop ik het Kubus team te kunnen versterken.”

 

En dan de administratieve ondersteuning door Anne-Marie: “Via een re-integratietraject ben ik bij Kubus ondersteuning terecht gekomen. Hiervoor heb ik 15 jaar in de zorg gewerkt. Eerst in de kinderopvang en later als woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Fijn dat ik binnen de organisatie mijn ervaring kan inzetten, al is het deze keer in een ander soort functie.”

Interne verhuizing
Met deze uitbreiding is het niet gek dat Kubus ondersteuning meer ruimte nodig had. Per 1 maart 2018 hebben ze binnen het Anton Jurgenshuis één, maar twee kamers tot hun beschikking. Deze bevinden zich naast elkaar en zijn met de bewegwijzering goed te vinden.