Stel je gezondheidsvragen bij Vitaal Loket Schadewijk

Wil je weten hoe je een gezondere levensstijl hanteert, fitter wordt of juist in contact komt met anderen? Deze en andere vragen kun je stellen bij het Vitaal Loket Schadewijk. Een aantal zorgverleners heeft de handen ineen geslagen en samen dit programma opgesteld.

De GGD Hart voor Brabant, het Sport Expertise Centrum (SEC), Brabant Zorg en Ons Welzijn hebben de handen ineen geslagen en samen Vitaal Loket opgestart. Een loket voor bewoners uit de Schadewijk, waar men terecht kan met allerlei vragen omtrent gezondheid en welzijn. “We hebben het loket opgezet zodat meer mensen gebruik kunnen maken van onze diensten”, licht Evelien Specken, medewerker Gezondheidsbevordering binnen de GGD, toe.

Een loket dichtbij huis
Vitaal Loket is opgezet voor bewoners uit de wijk Schadewijk. Zij kunnen met vragen op het gebied van gezondheid en welzijn zorg, ondersteuning, levensstijl en opvoeden terecht bij Evelien (GGD) of bij Suze (SEC). Denk bijvoorbeeld aan vragen over gezonder eten, meer bewegen of andere mensen ontmoeten. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen geholpen worden, als ze toch al in het Anton Jurgenshuis zijn bijvoorbeeld. Suze de Jong van het SEC zegt: “Mensen die in het gezondheidscentrum komen, voor een bezoek aan de huisarts of een afspraak bij de fysiotherapeut, kunnen zich direct aanmelden door antwoordkaart in te vullen. Deze kaarten worden uitgedeeld door medewerkers in het Anton Jurgenshuis of liggen in de wachtkamer om zelf mee te nemen. Op de kaart kunnen geïnteresseerden een specifieke hulpvraag schrijven en deze inleveren in de speciale brievenbus bij de ingang.” Daarnaast kunnen vragen gesteld worden in een e-mail naar e.specken@ggdhvb.nl

Vraaggerichte werkwijze
Deze vragen komen binnen bij Suze of Evelien en zij zullen een afspraak tijdens het spreekuur inplannen. Evelien: “Iedere organisatie heeft zijn eigen expertise, waardoor we een breed aanbod hebben en hulp en ondersteuning kunnen bieden. Juist hierdoor kunnen we mensen begeleiden naar het juiste aanbod, doorverwijzen naar de juiste professionals, het liefste uit de wijk, en ondersteunen en opvolgen waar nodig. Maar het kan ook zijn dat we mensen meteen ter plekke kunnen helpen. We zijn als het ware een centraal punt voor allerlei vragen.”