Shockwave therapie bij TOPFysiotherapie

Al jaren wordt shockwave therapie effectief ingezet, maar het is toch nog niet heel bekend. Fysiotherapeut Roel van der Schoot van Topfysiotherapie is er enthousiast over en laat graag meer mensen kennismaken met deze techniek. “Wij hebben veel expertise en zorgen ervoor dat we altijd voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van fysiotherapie”, aldus Roel.

Van hielspoor en tennisarm tot langdurige knie- en schouderklachten
TOPFysiotherapie bestaat uit een team van zeventien fysiotherapeuten die graag met je meedenken. Roel: “Samen met de cliënt gaan we op zoek naar de kern van de klacht. Dit doen we door middel van een intakegesprek. Daarna gaan we samen een behandelplan opstellen. Met de verschillende specialisaties die we hebben, kunnen we mensen zo efficiënt en effectief mogelijk helpen.”

Niet gek dat TOPFysiotherapie hierbij gebruik maakt van innovatieve technieken om cliënten klachtenvrij te maken. Een van deze technieken in pijnbestrijding is shockwave therapie. “Verkalking bij slijmbeurzen of pezen, spierknopen of verkrampte spieren geven vaak last. De focus van de behandeling ligt echter niet op de pijn, het gaat erom waar de pijn vandaan komt en hoe deze opgelost kan worden. Gebleken is dat shockwave therapie bij deze pijnklachten uiterst effectief kan zijn”, vertelt Roel.

Natuurlijke behandeling
Het apparaat waarmee de therapie plaats vindt is hetzelfde apparaat dat vroeger gerbuikt werd om nierstenen te vergruizen. Een speciale behandelkop wordt op de pijnlijke plaats gezet en voorzien van krachtige schokgolven die het lichaam aanzetten tot herstel. De impulsen zorgen er voor dat bloedcirculatie en stofwisseling in het pijnlijke gebied verbeteren. Roel: “We zien het als een natuurlijke manier van helen. De therapie activeert namelijk de eigen genezingskracht van het lichaam. Bloedbanen worden geopend en afvalstoffen worden afgevoerd, deze zorgen niet voor ontstekingen, maar zorgen ervoor dat het herstel vertraagd. Daarnaast biedt het een hoge kans op resultaat binnen enkele korte behandelingen.”

Benieuwd of dit ook voor jou uitkomst kan bieden? Bezoek de website van Topfysiotherapie of neem direct contact op voor meer informatie.