Project Sociaal FITaal in Oss gaat niet door

De vitaliteitscheck van het project Sociaal FITaal in Oss gaat zaterdag niet door. Dat heeft de organisatie van het project besloten. Zo’n 2000 oudere bewoners van het Osse centrum en de wijken Krinkelhoek en Mettegeupel zijn al bezocht worden door medewerkers van verschillende organisaties om te peilen hoe het gesteld is met hun welbevinden, de leefomgeving en hun wensen daaromtrent. Daarnaast zou er zaterdag 7 november ook nog een vitaliteitscheck uitgevoerd worden. Die is nu geschrapt.

Het project Sociaal FITaal is opgezet door BrabantZorg, GGD, ONS welzijn, Sport Expertise Centrum en de gemeente Oss. Volgens een woordvoerster was aanvankelijk de bedoeling dat de check, na de eerste coronamaatregelen, door zou gaan, maar inmiddels zien verschillende organisaties daartoe met de huidige regels en situatie geen mogelijkheden meer toe. Wanneer en of de check nu nog doorgaat, wordt nog nader bekeken.

Volgens de organisaties is het project nuttig om vast te kunnen stellen of inwoners van de Osse woonwijken moeilijk de weg naar hulp kunnen vinden, of ze behoefte hebben aan (meer) sociale contacten, of dat ze vitaler in het leven willen staan. En mogelijkerwijs ook behoefte hebben aan meer activiteiten, praktische hulp of meer specialistische hulp. Uiteindelijk had het project als doel om de gezondheidsverschillen in de stad Oss te verkleinen. De vitaliteitscheck is wezenlijk onderdeel van het project, maar die is nu geschrapt.