Organisaties binnen Anton Jurgenshuis werken samen aan uw herstel na corona

Het is inmiddels algemeen bekend dat besmetting met het coronavirus een flinke aanslag kan zijn op lichaam en geest. Dit geldt zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Om het normale leven weer op te pakken kan een revalidatietraject van grote meerwaarde zijn. De fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtiste en psychologen van het Anton Jurgenshuis slaan de handen ineen! Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de juiste zorg te kunnen leveren. Dit allemaal onder één dak, dicht bij huis.

Revalideren doen we samen!
Heeft u last van gezondheidsklachten nadat u besmet bent geweest met het coronavirus? Revalideren doen we samen! De fysiotherapeut helpt u met ademhalingsadviezen en opbouw van conditie en spierkracht. De ergotherapeut kijkt met u naar uw belastbaarheid en begeleidt u o.a. in het doseren van dagelijkse bezigheden. ‘Energiemanagement’ is erg belangrijk in de herstelfase. De diëtiste biedt meerwaarde bij voedingsadvies. Eiwitrijke voeding is bijvoorbeeld belangrijk om spierkracht op te bouwen. Voor mentale ondersteuning kunt u terecht bij de psycholoog.

De ondersteuning voor herstel na Covid-19 wordt sinds eind juli 2020 vergoed via de basisverzekering (mits voldaan aan een aantal voorwaarden). Neem voor de juiste doorverwijzing contact op met uw huisarts of vraag aanvullende informatie aan bij de betreffende zorgverlener.