ONS welzijn teruggekeerd in Osse Schadewijkstraat

Het centraal kantoor van ONS welzijn opereerde ruim een half jaar vanuit de Wethouder van Eschstraat in Oss. Afgelopen maandag gingen de deuren weer open van het vertrouwde adres aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Het pand (het rechtse gebouw van het Anton Jurgenshuis) heeft een volledige metamorfose ondergaan.

Na de fusie begin 2016 tussen RIGOM, Vivaan, Aanzet en een gedeelte van MEE naar ONS welzijn had de nieuwe instelling dringend de behoefte om het aantal panden te verminderen. Vorig jaar was Uden aan de beurt en nu is ook Oss grotendeels afgerond. Vanaf 29 januari is het pand aan de Schadewijkstraat toegankelijk voor het publiek. Het kantoor van ONS welzijn is na een verbouwing van zo’n half jaar bijna niet meer te herkennen.

Het pand is volledig heringericht. “Van de begane grond tot de verdiepingen, alles is van onder naar boven gestript. Alles is eruit gehaald en een architect heeft het opnieuw ingedeeld”, aldus communicatiemedewerker Marion Vos. Het pand is aangepast aan de eisen van deze tijd en dan met name aan de voorwaarden die het werken met en voor mensen met zich meebrengt. Glazen wanden en open ruimten voor de nodige kruisbestuiving tussen de medewerkers en geluidsdichte spreekkamers zonder inkijk om de privacy van de cliënt te waarborgen. “We hebben veel parttime medewerkers in dienst en daarom werken we met veel flexplekken. Naast open ruimten zijn er kleine kamers gemaakt waar bijvoorbeeld gesprekken met cliënten gaan plaatsvinden. Van de binnentuin hebben we gedeeltelijk een kantine gemaakt en een vergaderruimte. Multifunctioneel gebruik heeft onze voorkeur.”

Vos werkte twintig jaar in Oss en nam aan het begin van deze week een kijkje. “Ik herkende mijn oude werkplek bijna niet meer. Het is totaal veranderd, maar erg mooi geworden. Dat vinden collega’s ook en afgelopen maandag hoorden we dat ook van cliënten.”

ONS welzijn vernam dat voorheen veel mensen het lastig vonden om de hoofdingang te vinden. Deze is verplaatst naar de straatzijde en is voorzien van een luifel in oranje, één van de kleuren uit het logo. Ook in de inrichting komen de logokleuren terug.

Teams
Vanuit de Schadewijkstraat gaan diverse teams opereren: Basisteams Jeugd en Gezin, Sociaal Teams en Gebiedsoverstijgende Teams. Daarnaast worden er ook nog diverse ondersteunende diensten ondergebracht, zoals bijvoorbeeld de centrale telefonie. ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen met de samenleving, zoals opvoeden en opgroeien, wonen, financiën en zorg. Ondersteuning wordt geboden bij het vinden van een oplossing. Ook is ONS welzijn er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. Ieder mens doet mee en telt mee. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad. Daarnaast worden er diensten uitgevoerd in Nuland, Vinkel, Grave en Nistelrode.

Meer informatie
Neem voor informatie over ONS welzijn een kijkje op de website www.ons-welzijn.nl. Telefonisch contact via (088) 374 25 25, mailen naar info@ons-welzijn.nl.

bron: Weekblad Regio Oss