NIEUW BIJ TOPFYSIOTHERAPIE OSS: ECHOGRAFIE

Echografie wordt al jaren ingezet als aanvullend onderzoeksmiddel van klachten aan het bewegingsapparaat. Van origine is het de radioloog die deze beelden maakt en beoordeelt. De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van beweging en daarom wordt deze onderzoekstechniek ook steeds meer in de fysiotherapiepraktijk toegepast. Sinds kort ook bij Topfysiotherapie Oss! Therapeuten Kasia, Michelle en Laura zijn onze echografisten.

Wat is echografie en wanneer wordt het toegepast?
Echografie is een onderzoek met ultrageluidsgolven. Hiermee kunnen spieren, pezen, slijmbeurzen, banden, botten en gewrichten in beeld worden gebracht. De fysiotherapeut gebruikt deze techniek voor aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek, om zo beter inzicht in de klachten te krijgen. Enkele voorbeelden van klachten waarbij echografie ingezet kan worden zijn:
– Spier-/peesblessures
– Slijmbeursontstekingen
– Verrekkingen of scheuren in spier-, pees- of bandweefsel
– Kalkafzetting in pezen
– Tenniselleboog
– Hielspoor/voetklachten

Door een snelle diagnose kan er een gericht behandelplan worden samengesteld, wat tot een sneller herstel leidt. Het maken van een echo is onderdeel van de reguliere fysiotherapiebehandeling en er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met de praktijk op 0412-691002 en wij helpen graag!