Bekkentherapie bij Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys

Bekkentherapie voor het behandelen en voorkomen van bekkenklachten tijdens de zwangerschap!
Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in een lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. Deze pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen, de bekkenbodem en/of aan de zijkant van de bovenbenen. De pijn begint vaak nadat je (te) lang in dezelfde houding heeft gezeten of gestaan of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook specifieke bewegingen zoals omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn. Bekkentherapie kan hierbij helpen!

Om bekkenpijn tijdens en na uw zwangerschap te verminderen, is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam en de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. Door onderzoek wordt de bekkenstand in relatie met benen en wervelkolom bepaald en door gerichte oefeningen gecorrigeerd. Wij leren je om efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor de stabiliteit van het bekken verbetert. Je leert dagelijkse activiteiten aan je zwangerschap aan te passen en krijgt informatie en oefeningen voor tijdens en na de bevalling, waardoor de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien.

“Door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, kunt u klachten verminderen en voorkomen!”

Bekkenoefentherapie helpt om gezond zwanger te zijn!
Je kunt ook voor algemene zwangerschapsbegeleiding bij Joyce Ruys terecht. De begeleiding wordt meestal in kleine groepen gegeven, maar individuele begeleiding is ook mogelijk. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de houding en beweging tijdens de zwangerschap, adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen tijdens de bevalling en oefeningen om de spieren na de bevalling weer juist te gebruiken.

Bij bestaande (bekken)klachten kan de huisarts, medisch specialist of verloskundige je naar Cesar & Mensendieck therapie verwijzen. Maar je kunt ook direct, zonder verwijsbrief, bij hen terecht. Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg je polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering.

Meer weten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.