Open week gezondheids- en welzijnscentrum Anton Jurgenshuis

Het Anton Jurgenshuis biedt veel kennis en kunde onder één dak. Klachten en problemen kunnen daardoor snel en gemakkelijk in samenspraak met andere zorg- en welzijnsexperts in het centrum worden aangepakt. Tijdens de open week van 10 t/m 14 oktober kunnen bezoekers kennismaken met het brede aanbod.

Kennismaken met het brede aanbod: van gehoortest tot advies over zithouding
Alle (para-)medische en zorg- en welzijnsexperts in het Anton Jurgenshuis openen hun deuren en laten bezoekers zien, voelen en beleven wat hun expertise voor hen kan betekenen. Zo ontstaat een goed beeld van de afzonderlijke praktijken en hun onderlinge samenwerking en weet je beter met welke klachten of problemen je precies bij wie terecht kunt.

Bekijk onderstaand het programma:

Houdingscheck
Cesar & Mensendieck therapie Joyce Ruys biedt tijdens de open week een gratis houdingscheck aan. Bezoekers kunnen hun staande houding, zithouding, looppatroon of hun werkhouding laten checken en krijgen daar gerichte adviezen voor. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Er is een vrije inloop van maandag t/m donderdag tussen 16.00 – 18.00 uur en op vrijdag tussen 15.00 – 17.00 uur.

Fysiofitscan
Topfysiotherapie Oss biedt tijdens de open week de mogelijkheid om een fysiofitscan te laten maken. Dat kan van maandag t/m donderdag van 16.00 uur tot 18.30 uur en op vrijdag van 14.30 uur tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden aan de balie of via 0412-691002. De fitheidsscan duurt 15 minuten.

Gezonde voeding
Diëtist Oss Berghem geeft op vrijdag informatie over gezondheid en gezonde voeding aan de hand van de Schijf van Vijf. Bezoekers kunnen hun vetpercentage en buikomvang laten meten en krijgen op een wel heel bijzondere manier informatie over vetopslag in het lichaam. Er is een gezonde snack voor iedereen en een gezond voedingspakket voor de winnaars van een prijsvraag.

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn
Bij gezondheid denk je vooral aan niet ziek zijn. Maar het is meer; gezondheid is ook hoe je omgaat met problemen of beperkingen. Hoe beter je dat kunt, hoe gezonder je je voelt. Dat heet positieve gezondheid. Op maandag van 12.00 tot 13.00 uur helpt GGD Hart voor Brabant bezoekers ontdekken hoe het met hun positieve gezondheid is gesteld en wat zij kunnen doen om die te verbeteren.

Huidadvies, gehoortest en bloedsuikers prikken
Anton Jurgens Apotheek geeft tijdens de open week huidadvies bij gebruik van hormooncrèmes of -zalven en verzorgt een gratis gehoortest. Daarnaast kun je dinsdag 11 oktober, vrijblijvend en zonder afspraak bij de Anton Jurgens Apotheek, je bloedglucosemeter laten controleren. Bovendien kunnen bezoekers de gehele week bloedsuikers laten prikken. Wil je dit? Kom dan met een lege maag. Het bloedprikken gebeurt in samenwerking met Thuiszorg Pantein, dat op donderdag een themadag over diabetes houdt en uitlegt wat thuiszorg bij diabetes kan betekenen.

BMI- en RR-meting en hand- of polsklachten
Op woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.30 uur verzorgt de HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) Anton Jurgenshuis een Body Mass Index-meting (BMI) en een RR-meting. Op vrijdag heeft Hand- en polscentrum Oss van 8.00 uur tot 17.00 uur een inloopspreekuur voor iedereen met vragen over hand- of polsklachten.

Poppendokter
Ook een pop of een knuffelbeer is wel eens ziek. Gelukkig weet de poppendokter dan raad. Daarom organiseert GGD Hart voor Brabant op dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur een Poppenbureau. In de ruimte van het consultatiebureau staat de poppendokter dan klaar om kinderen te ontvangen die hun pop of hun knuffel willen laten onderzoeken of beter willen laten maken.

Expositie
In de gangen van het Anton Jurgenshuis zijn regelmatig werken van (beginnende) kunstenaars te zien. Momenteel exposeert Erik Fluitsma er met een serie foto’s over de dorpen in de gemeente Oss. Fluitsma is gespecialiseerd in fotografie van landschappen en architectuur. Zijn werk in zwart-wit kenmerkt zich door een sterk lijnenspel en minimalisme.