Hypnotherapeut Bregje Mulders schrijft boek over werkwijze

De verhalen en ervaringen van deelnemers van het ‘Herprogrammeer Je Stress’ workshop inspireerde hypnotherapeut Bregje Mulders om hier meer uit te halen. “Er is zoveel meer te delen; tips, aanvullingen, extra technieken, uitleg en inzicht. Ieder mens is uniek en heeft een eigen beleving van stress, wat dus ook een eigen aanpak vereist die aansluit bij de persoon. Wij geloven dat iedereen zichzelf kan verbeteren, door met motivatie en de juiste hulpmiddelen aan de slag te gaan”, zegt ze enthousiast. Met deze gedachte ontstond het idee om samen met haar collega Yves Gazin een boek te schrijven, waarmee zowel deelnemers aan de workshops als particulieren aan de slag kunnen om hun stressbeleving positief te veranderen.

Herprogrammeer Je Stress boek
Nu, een aantal maanden verder, is het zo ver! Met gepaste trots presenteren Bregje en haar collega het Herprogrammeer Je Stress boek. Het boek biedt de lezer kennis over en inzicht in stress. Maar ook de werking van het brein en onderbewuste reacties komen aan bod. Yves: “Vanuit onze kennis geven we technieken en aanvullende tips om de stressbeleving zelf te herprogrammeren. Je kunt hierbij denken aan zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en rationele technieken.”

Je kunt boek voor €19,99 bestellen of in één van de vele online boekhandels aangesloten bij het Centraal Boekhuis. In de webshop vind je tevens enkele aanvullende audio opnames die je begeleiden door een van de technieken uit het boek; inzichtin Zelfhypnose methode.

Ook voor hypnotherapeuten
HJS is niet alleen geschikt voor mensen die stress ervaren, maar ook voor (de cliënten van) hypnotherapeuten die met de inzichtin Zelfhypnose methode werken. Door de opzet van het boek kan de therapeut tips en inspiratie opdoen voor het toepassen van zowel de methode als de aanvullende technieken. De cliënt kan het boek vervolgens als naslagwerk gebruiken; er wordt uitleg gegeven over (zelf)hypnose en verschillende technieken die de cliënt kan toepassen. Hypnotherapeuten die niet bekend zijn met de methode kunnen deze leren tijdens de inzichtin Pijn Masterclass. Binnenkort volgt ook een e-book over de methode!

Communicatietraining voor bedrijven
Naast het boek, hebben Bregje en Yves een aanvulling op de workshops voor bedrijven: een communicatietraining. Deze aanvullende training richt zich specifiek op mensen die met een team werken. Door de communicatie naar (leden van) het team te verbeteren, kan de stress bij zowel de individuen als het team verder afnemen. Tijdens de training is er ruimte om met de specifieke situaties van deelnemers aan de slag te gaan. Deelnemers leren onder andere:
• het belang van erkenning
• hoe je ervoor kunt zorgen dat de ander zich gehoord voelt, zonder mee te gaan in de emotie
• het Go First principe
• het doorbreken van patronen
• hoe je overeenstemming in een groep kunt krijgen
• hoe je iemand mentaal uit een situatie haalt
• waarom communicatie vaak mis gaat
• het correct doorlopen van een meeting