Bregje Mulders Hypnotherapie vestigt binnen Anton Jurgenshuis

Therapie onder hypnose biedt een oplossing voor zaken die een lichte tot ernstige impact op uw dagelijkse leven hebben. Trauma’s, stress, gewichtsproblemen, depressie… Hypnotherapeut Bregje Mulders heeft al vele mensen mogen helpen. Sinds maart heeft zij met haar praktijk ‘Bregje Mulders Hypnotherapie’ haar plek gevonden binnen het Osse Anton Jurgenshuis.

Kleine en grote problemen
Vanaf het eerste moment dat Bregje in aanraking kwam met hypnose wist zij dat ze hier iets mee wilde doen. Na haar opleiding hypnotherapie en diverse trainingen heeft zij vorig jaar haar praktijk geopend en werkt ze als hypnotherapeut. Bregje: “Ik merk dat er nog steeds een taboe rust op hypnose. Veel mensen vinden het een beetje eng.” Toch helpt hypnotherapeute Bregje dagelijks mensen bij het oplossen van kleine en grote problemen. Ze werkt met hypnotherapie niet op bewust niveau, zoals gewoonlijk is bij therapie, maar op onderbewust niveau. Ofwel, de plaats waar het probleem is opgeslagen.

Dromerige waaktoestand
“Tijdens hypnose is het bewustzijn wat meer naar de achtergrond verdwenen, waardoor men spontaner en direct vanuit het onderbewuste reageert. Tijdens hypnose slaap je niet, maar verkeer je in een dromerige waaktoestand waarbij je toch volledig geconcentreerd bent. Hierdoor kun je het probleem echt bij de wortel aanpakken, in plaats van aan het oppervlak te blijven. Je kunt het vergelijken met dagdromen of in jezelf gekeerd zijn”, licht Bregje toe.

Van intake tot doelgerichte aanpak
Wanneer iemand in hypnose is, hangt de techniek af van wat de cliënt wil (ver)werken. Tijdens een behandeling zijn verschillende technieken mogelijk. Bregje: “De eerste afspraak begint met een intakegesprek, hierbij kijk ik samen met de cliënt naar de doel(en) en welke aanpak het beste bij de situatie past, waarna ik de hypnose ga begeleiden. Bij de tweede afspraak en eventuele vervolgafspraken zal een cliënt nog makkelijker en dieper in hypnose gaan.” Het aantal afspraken dat nodig is, hangt onder andere af van de doelen en welk tempo past bij de cliënt. “Mijn werk geeft mij voldoening. Ik help met verandering, zodat een cliënt weer kan genieten van het leven. Mijn doel is mijn cliënten te begeleiden op hun weg naar een positievere toekomst, met een behandeling op maat”, zegt ze glimlachend.

Workshops
De meeste mensen ervaren hypnose als erg aangenaam. Vindt u het toch een beetje spannend om een eerste stap te zetten in de wereld van hypnotherapie? Bregje neemt de tijd om je uitleg te geven en om je vragen te beantwoorden. Daarnaast geeft Bregje met een collega diverse workshop, waaronder ‘Herprogrammeer Je Stress’. Dit is een programma gericht op mensen uit het bedrijfsleven. Het programma bestaat uit drie workshops om stress op alle mogelijke niveaus aan te pakken. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor workshops zelfhypnose en workshops inzicht in pijn. Tijdens de sessie krijg je tips, leer je handige technieken en geeft ze je handvatten.

Nieuwe stap
Bregje is erg blij met haar nieuwe onderkomen in het Anton Jurgenshuis. “Hier kan ik mezelf professioneler profileren. Ook ben ik nu goed bereikbaar, omdat ik met mijn praktijk nu midden in het centrum van Oss zit. Daarnaast is het erg fijn om aan te sluiten bij het totale zorgconcept, dat ik samen met de andere zorginstelling vorm“, zegt Bregje. Ze hoop met haar hypnotherapie op deze locatie nog meer cliënten nog beter te kunnen helpen.

Wil je meer weten over Bregje of deze therapievorm? Lees dan hier verder op bekijk haar website.